Tag "мајка"

Врати се на почетна
Вера Семејство

Како успеваш во сето тоа?

Луѓето го поставуваат оваа прашање на зафатени мајки цело време. Управувањето со времето е многу важно, но не недостижна цел. Сите сакаме да ја знаеме „тајната“. Благословена сум што познавам

Ватикан Вести

Папата: Без мајки светот нема иднина

Примајќи ги во аудиенција професорите и студентите од Папскиот теолошки факултет „Marianum“ папата Фрањо истакна дека времето во кое живееме, е Маријанско време; Таа е мајка која го обновува животот

Ватикан Вести

Папата: Да ја примиме во својот живот Царицата на мирот

На светата Литургија на празникот света Марија Богородица, Папата истакна дека благодарејќи на Девицата, Бог засекогаш се поврза со човекот. Нејзиниот поглед нѐ потсетува дека за верата е важна нежноста,

Вера Семејство

Станете жива слика на Марија

Додека учествував на Маријанската Конференцијата во моите рани дваесетти години, имав кратка средба со еден многу свет свештеник,

Вера Семејство

Католичкото мајчинство е понизно: Ова е вистината за носењето на крстот

Превземањето на крстот не е лесно. Прекрасно е, но тоа бара смрт за себеси. Авторката Colleen Duggan ги споделува сопствените борби со понизната природа на католичкото мајчинство.

Вера Семејство

Како се ослободив од лутината и станав смирена мајка

Размислувате каква мајка еден ден ќе бидете? Гледате жена полна со трпение, сочувство и љубов?

Вера Сведоштва

За што молев од Бог пред да се омажам за неверник?

Го запознав мојот сопруг пред 28 години. Тогаш имавме малку повеќе од 20 години и бевме вљубени …

Вера Семејство

Пет потребни карактеристики за вашето семејство

Жената е духовното срце на своето семејство и дом. Дознајте кои 5 карактеристики ви се потребни за да бидете духовен столб на своето семејство.

Вера Сведоштва

Еврозија во улога на мајка

Еврозија секоја минута им ја посветувала на своите помали браќа и сестри.

Вера Семејство

Приказна од манастир: Како станав подобра мајка

Често се занимаваме со размислувања како да бидeме подобрi мајки. Пренесуваме лекција за мајчинството која мајка на девет деца ја научила од монаси.