Tag "епископска конференција"

Врати се на почетна
Вести Свет

Колумбија: Бискупите сакаат да ја зголемат свеста за грижата за создаденото

Генералниот секретар на Колумбиската бискупска конференција, бискупот Елкин Фернандо Алварез Ботеро, во интервју за Радио истакна дека работата на 109. Пленарно собрание на колумбиската бискупска конференција е посветено на грижата

Вести Свет

Европските епископи се помолија за жртвите од Првата светска војна

Епископите на Советот на епископските конференции од земјите на Европската унија одржа пленарна сесија во Фландрија. На почетокот на сесијата го посетија белгискиот град Ипер и се помилија за жртвите

Вести Свет

Романските епископи посакуваат Папата да ја посети Романија

Можната посета на папата Фрањо на Романија и беатификацијата на седум источно-католички епископи,

Вести Свет

За тешката положба на сиромашните во Европа

Скоро на една четвртина од населението во Европа му се заканува сиромаштво и исклученост од општетсвото – за овој факт дискутираше Советот

Ватикан

Задача на Црквата е да го одржи гледиштето на својот Основач

Денес постојат многу предизвици за верата, а некои католички насоки се движат кон либералниот протестантизам, предупреди кардиналот Герхард Лудвиг Милер,

Ватикан

Кардиналот Стела за посетата на Папата на Куба

Неодамна најавената посета на папата Фрањо на Куба ќе биде прекрасен настан, бидејќи каде и да оди Папата, секогаш остава траги на надеж и љубов, истакна кардиналот Бењамино Стела