Tag "епископи"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо до јапонските епископи: Заштитете го животот и евангелизирајте

Во првиот дел од своето патување во Јапонија, папата Фрањо се сретна со епископите на таа земја и бара од нив да промовираат интегрален развој на луѓето, и да се

Ватикан Вести

Папата: Преку молитвата епископите нека бидат блиску до Бог

На светата Литургија која ја служеше во домот Света Марта на 20 септември 2019 година, Папата побара да се моли за свештениците и епископите, поттикнувајќи ги на четири облици на

Ватикан Вести

Папата Фрањо до источните епископи: Љубовта ги намалува поделбите

На светот му се потребни „творци на дијалогот“, благи сеачи на Евангелието на љубовта, сведоштво проживеано во љубовта која ги намалува поделбите. Со тие зборови папата Фрањо ги истакна патиштата

Ватикан Вести

Папата до епископите: Бидете гласот против неправдата и сиромаштвото

Отстранете ги младите од улиците пред културата на смртта да го искористи нивниот немир и имагинација, продавајќи им магични решенија.

Ватикан Вести

Папата ги поттикна новите епископи на светост

Новите епископи Папата ги советуваше да одат напред радосни, мирни, утешени, а не ражалостени, вознемирени и неутешени, чувајќи го срцето како јагне кое иако е опкружено со волци, знае дека

Ватикан Вести

Папата ги прими епископите кои учествуваат на духовни вежби

Папата Фрањо во аудиенција ги прими епископите кои учествуваа на духовни вежби, одржани во организација на Конгрегацијата за епископи.

Ватикан Вести

Папата до ирските епископи: Бидете храбри и креативни

Препознајте ги и тргнете по новите патишта за нови времиња.

Ватикан Вести

Папата: Молитвата е првата задача на епископот

Папата Фрањо на празникот свети Јосиф во базиликата Свети Петар за епископи хиротониса тројца членови од Папскиот дипломатски кор.

Вести Свет

Папата до виетнамските епископи: Евангелизирајте радосно

На 5 март 2018 година, во Ватикан Светиот Отец ги прими виетнамските епископи по повод нивната посета „ad limina.“

Ватикан Вести

Папата до епископите од Руската федерација: Бидете со народот

Папата Фрањо ги прими во аудиенција во Ватикан католичките бискупи од Руската Федерација, кои овие денови се во Рим по повод својата редовна посета „Аd limina“.