Tag "Велики Петок"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Велики Петок во Радово

Во време на пандемијата Ковид -19, во Радово се служи Велики Петок со сите пропишани мерки од властите на Македонија, а пропишаните богослужби за целата Страдална седмица

Вера Духовност

Хронологија на Велики Петок

Хронологија на настаните на Велики Петок според Светото Писмо

Вера Духовност

Четири станици од Исусовиот пат на Велики Петок

Околу 11.00 часот Исус е осуден на смрт со распнување и се упатува на Голгота со својот крст. Пат на кој Исус, кој целиот е измачен, со врзани раце морал

Ватикан Вести

Крстен пат во Ватикан: Детски поглед на страдањата на светот

На Велики Петок, 2 април 2020 година на плоштадот Свети Петар во Ватикан папата Фрањо ја предводеше побожноста Крстен Пат.

Ватикан Вести

На Крстниот Пат на Велики Петок со Папата ќе молат деца

За време на побожноста Крстен Пат на Велики Петок папата Фрањо на плоштадот Свети Петар ќе го придружуваат дваесет деца. Размислувањата за 14 постојки ги подготвија децата од веронаука од

Вести Македонија

На Велики Петок епископот Стојанов служеше во капелата на Епископската резиденција

На Велики Петок 17 април 2020 година, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов ја предводеше „Вечерната со изложување на Плаштеницата“ од капелата посветена на „Светите браќа Кирил и Методиј“, која се

Ватикан Вести

Папата ги предводеше обредите на Велики Петок

Папата Фрањо на Велики Петок го предовдеше обредот на маката и поклонувањето на Крстот во базиликата Свети Петар, каде чудотворниот крст од црквата Свети Марсело беше покриен, а во текот

Вера Духовност

Велики Петок

Велики Петок е тежок ден, а исто така и ден на благодат. Тежок затоа што денес го гледаме Исус на крстот; на благодат затоа што денес го гледаме Исус на

Ватикан Вести

Размислувањата за Крстниот пат во Колосеумот посветени на жените сведени на ропство

На 17 април 2019 година во Канцеларијата за печат на Светиот Престол сестра Евгенија Бонети која ги подготви размислувањата за Крстниот пат кој ќе се одржи во римскиот Колосеум на

Вера Духовност

Велики Петок: Писмо од Исус до тебе

За тебе кој не веруваш секогаш дека Јас сум покрај тебе, кој ме гледаш, а не можеш да ме видиш и понекогаш губиш надеж да ме сретнеш.