Tag "Божја љубов"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Велигден – Плодови од Воскресението

Со ова размислување редакацијата Католици.мк ви го честита празникот Воскресение Христово – Велигден. Христос воскресе – Навистина воскресе!

Ватикан Вести

Папата : Бог ја објавува својата љубов преку неговата нежност

Папата Фрањо во петок 8 јуни 2018 година служеше света Литургија во домот Света марта во Ватикан и истакна дека Бог својата љубов ја искажува преку неговата нежност

Ватикан Вести

Ангел Господов: Божјата големина лекува од дрога и празноверие

Можеме да бидеме сигурно во Божјата љубов и покрај своите гревови и слабости – истакна папата Фрањо за време на молитвата Ангел Господов во недела 11 март 2018 година,

Ватикан

Папата: Мерка за богатство на едно општество е животот на неговите членови

Со свечена литургија на плоштадот Христос Спасител во Санта Круз во Боливија, Папата го отвори V Национален Евхаристиски конгрес. Молитвите беа молени

Ватикан

Папата во Торино: Да не ја заборавиме големата Божја љубов

Во проповедта на светата Литургија на плоштадот Виторио, Папата ја опиша Божјата љубов кон луѓето, како што е прикажана во читањата од денот: верна љубов, љубов која создава сè од

духовнитекстови Размислување Свет

Велики Петок: Крикот на Божјата љубов од крстот

На овој ден, како што го нарекуваме Велики Петок, конечно се открила, во својата морничава темнина, реалноста која секогаш вреди и постојано се поднесува:

Ватикан

Папата: Бог е заљубен во нас, а ние сме Неговиот сон

Бог е во нас заљубен, а ние сме Неговиот сон; ниеден теолог тоа не може да го објасни, единствено можеме да плачеме од радост – истакна Светиот Отец во проповедта