Tag "Богданци"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Парохискиот Каритас од Богданци донира облека на ЈУ Специјален завод – Демир Капија

Парохискиот Каритас при парохијата „Свети Кирил и Методиј“ од Богданци на 31 октомври 2023 година реализираше уште една акција за лицата во потреба, донирајќи алишта на ЈУ Специјален завод –

Ватикан Вести

Прославен патрониот празник во Богданци

На 24 мај 2022 година, парохиската црква „Свети Кирил и Методиј“ во Богданци ги чествуваше своите заштитници и патрони, со света Литургија предводена од парохот о. Тома Ангелов во заедништво

Вести Македонија

Парохијата од Богданци донира користена облека за ЈУ Специјален завод – Демир Капија

Парохијата „Свети Кирил и Методиј“ од Богданци на 23 мај 2022 година ги предаде собраните алишта на ЈУ Специјалниот завод – Демир Капија.

Вести Македонија

Деканска посета во Радово

Со света Литургија и посета на парохијата „Свети пророк Илија“ во Радово на празникот Благовештение, 7 април 2022 година завршија деканските посети во Струмичко – скопската епархија. На светата Литургија

Вести Македонија

Во Паљурци се молеше Молебен до Пресвета Богородица Утешителка

Во недела 30 мај 2021 година парохијата „Свети Кирил и Методиј“ – Богданци организираше поклонение во Паљурци до црквата „Пресвета Богородица Утешителка“, каде по пристигнувањето се молеше Молебен до Богородица.

Вести Македонија

Најава: Молебен до Богородица во Паљурци

Во недела 30 мај 2021 година со почеток во 18.00 часот, парохијата „Свети Кирил и Методиј“ – Богданци ве повикува на Молбен до Пресвета Богородица – Утешителка, кој ќе се

Вести Македонија

Парохијата од Богданци донира користена облека за ЈУ Специјален завод – Демир Капија.

Парохискиот Каритас при парохијата „Свети Кирил и Методиј“ од Богданци на 4 јануари 2019 година ги предаде собраните алишта на ЈУ Специјалниот завод – Демир Капија.

Вести Македонија

Со архиерејска Литургија во Богданци прославен патрониот празник на црквата

На 24 мај 2018 година Н.В.П. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија служеше света архиерејска Литургија по повод патрониот празник на парохиската црква во Богданци

Вера Проповеди

Белодробни крила на Европа

Проповед на Н.В.П.  д-р Киро Стојанов на празникот Свети Кирил и Методиј во Богданци

Вести Македонија

Најава: Епископот Стојанов на празникот на светите Кирил и Методиј ќе служи во Богданци

На 24 мај 2018 година со почеток во 10.00 часот Н.В.П. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија ќе служи света архиерејска Литургија