Tag "Битола"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Моштите на свети Иван Павле II ќе бидат изложени во Битола

Во недела 23 октомври 2022 година во парохиската црква „Пресвето Срце Исусово“ во Битола за време на светата Литургија, која е во 18.00 часот, ќе бидат изложени моштите на свети

Вести Македонија

Битола: Прославен празникот на свети Винко Павелски

На празникот свети Винко Павелски, вторник 27 септември 2022 година, во црквата „Пресвето Срце Исусово“ во Битола дон Томаш Бак во присуство на сестрите Усмиленки и верниците од парохијата служеше

Вести Македонија

Бискупот Стојанов во Битола го воведе во служба новиот парох

За време на светата Литургија на 18 септември 2022 година во парохиската „Пресвето Срце Исусово“ во Битола, Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. Киро Стојанов го воведе во

Вести Македонија

Во Битола прославен патрониот празник „Пресвето Срце Исусово“

На 11 јуни 2021 година во претпладневните часови во парохиската Црква „Пресвето Срце Исусово“ во Битола беше прославен патрониот празник на парохијата. Светата свечена Литургија ја предводеше Н.В.П. монс. Киро

Вести Македонија

Прославен празникот Воскресение Христово во Битола

На празникот Воскресение Христово, 4 април 2021 година во Католичката црква „Пресвето Срце Исусово“ во Битола, о. Марјан Ристов, бискупски канцелар служеше свечена света Литургија, на кој присуствуваа верници од

Вести Македонија

Битола: Прославен празникот на свети Винко Павелски

На 28 септември 2019 година, во парохијата Пресвето Срце Исусово во Битола беше прославен празникот на свети Винко.

Вести Македонија

Битола: Духовна подготовка за празникот Воскресение Христово

Верниците од парохија „Пресвето Срце Исусово“ – Битола за празникот Воскресение Христово духовно се подготвија преку тродневницата, во која дон Паво Шекерија ги преводеше обредите. Верниците имаа можност и за

Вести Македонија

100 години од основањето на словенската провинција Ќерки на христијанската љубов

Ќерки на христијанската љубов на свети Винко Павелски од Битола со тродневница се подготвуваа за прославата на 100 годишнината од основањето на словенската провинција. На тродневницата која се одржа од

Вести Македонија

Поклоничко патување на група верници од Струмица

Во организација на парохијата „Раѓање на Свети Иван Крстител“, од Струмица на 11 октомври 2018 година група верници од парохијата заедно со капеланот о. Атанас Сирачев се упатија на еднодневно

Вера Сведоштва

Од Битола до светилиштето во Летница

Селото и парохијата Летница се наоѓаат во југоисточниот дел на Косово, на северните падини на Скопска Црна Гора, помеѓу Урошевац и Гњилане,