Tag "Адвент"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Ангел Господов: Адвент е благодатно време да се отстрани маската на лицемерието

Во своето обраќање пред молитвата Ангел Господов на плоштадот Свети Петар, папата Фрањо ги охрабри верниците да ја разберат „тајната“ на Иван Крстител, наизглед груб и строг човек. Тој е

Ватикан Вести

Ангел Господов: Молитвата ја одржува светилка на срцето запалена

На првата Недела од Адвент Папата во своето обраќање пред молитвата Ангел Господов на 28 ноември 2021 година истакна дека тајната „да се биде буден“, на која Исус повикува во

Ватикан Вести

Папата: Божиќната убавина блеска во мали конкретни гестови на љубов

Папата Фрањо ги прими, како што рече „на вратата на Адвент“, организаторите и учесниците на „Christmas Contest“, натпревар кој ги поттикнува младите на возраст од 18 до 35 години да

Ватикан Вести

Твитер порака на папата Фрањо

На 14 декември папата Фрањо објави Твитер порака поврзана со Адвентот.

Вера Вести Македонија Проповеди

Пастирско писмо на бискупот Стојанов за Божиќниот пост – Адвент

Пастирско писмо до свештенството, монаштвото и до сиот верен народ на Скопската бискупија и Струмичко-скопската епархија Успение на Пресвета Богородица по повод Божикниот пост, односно Адвент 2020 година

Ватикан Вести

Ангел Господов: Да слушнеме кога Бог чука на вратата на нашето срце

Денес започнува новата литургиска година – рече папата Фрањо пред молитвата Ангел Господов на 29 ноември 2020 година на плоштадот Свети Петар. Говорот на папата го пренесуваме во целост.

Ватикан Вести

Папата се моли за населението во Средна Америка

По молитвата Ангел Господов на 29 ноември 2020 година, папата Фрањо ја искажа неговата близна со настраданите од ураганите во Средна Америка и посака добар од во времето на адвент.

Ватикан Вести

Папата: Во ова тешко време Адвентот е голема надеж

Поздравувајќи ги верниците на различни јазици, на крајот од Генералната аудеинција во среда 25 ноември 2020 година, папата Фрањо ги повика да посветат време на молитвата, вдахновени од седмиците кои

Вера Духовност

Единствено што треба да се промени сме јас и ти

Единствено што треба да се промени сме јас и ти.