Tag "Адвент"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Допри до најсокриените агли од своето срце

Испитот на совеста е како око кое е способно да ги види најсокриените агли на нашето срце,

Ватикан Вести

Папата: Ако го тргнеме Исус, што останува од Божиќ

На третата недела од адвентот која ја нарекуваме „недела на радоста“ – рече Папата

Вести

Папата: Да ги препознаеме празнините во нашиот живот

Минатата недела го започнавме адвентот со повикот да бдееме – рече папата Фрањо на почетокот

Ватикан Вести

Повикани сме да бдееме, не знаеме кога Господ ќе дојде

Повикани сме да бдееме затоа што не знаеме кога Господ ќе дојде – порача папата Фрањо во пладневниот наговор на собраните верници на плоштадот Свети Петар, на 27 ноември 2016

Вера Духовност Колумни

Божиќен пост

„Ете го постот, што го избрав: раскини ги оковите на неправдата, одврзи ги врските на јаремот, и угнетените пушти ги на слобода и скрши го секој јарем.“ (Исаија 58, 6)

Свет

Екуменска молитва за мир со пламен од Витлеем

На 19 и 20 декември црквите во Летонија беа просветени од светлината на мирот, чиј пламен доаѓа од базиликата на Рождеството Христово во Витлеем.

Македонија

Адвентски Миси Зорници во Скопје

Преку „Адвентот“, време на подготовка за прославата на Христовото раѓање – Божиќ, во катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје секое утро се слави Света Миса

Македонија

Во Скопје одржана работилица за деца „Во пресрет на Адвент“

Во саботата на 28 ноемри 2015 во Пасторалниот центар во Скопје се одржа креативна работилница за деца од училишна возраст. Целта на оваа работилица беше