Македонија

Врати се на почетна
Македонија

Во црквата Свети Иван Крстител – Струмица одржана катехеза за Светата Тајна Миропомазание

Во сабота на 29 март во парохиската црква Свети Иван Крстител – Струмица се одржа катехеза во рамките на Година на семејството, а на тема Света Тајна Миропомазание – сила

Македонија

Посветителна молитва на Радио Марија во Скопската Катедрала

На празникот Благовест, 25 март, во Скопската Катедрала по завршувањето на Светата Миса се молеше посветната молитва на Радио Марија. Имено, членовите на Здружението Радио Марија Македонија

Македонија

Прославен патрониот празник на црквата Свето Благовештение во Штип

По повод патрониот празник Благовештение, на 25 март во Католичката црква „Свето Благовештениеˮ – во Штип се служеше свечена света Литургија, која ја предводеше Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски

Македонија

Во црквата Свети Иван Крстител – Струмица се одржа катехеза за светата Тајна Крштение

Во сабота на 22 март во парохиската црква Свети Иван Крстител – Струмица се одржа првата катехеза предвидена во програмата за пасторалната година „Година на семејството“, која ја водеше о.

Македонија

Бискупот Стојанов во Скопје го предводеше Крстниот пат

Во петок 21 март 2014 година во катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје, побожноста Крстен пат, која ја анимираа младите од парохијата, го предводеше Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во

Македонија

Чистење на гробиштата во Нова Маала

Поучени  во единство од нашиот владика  Н.В.П д-р Киро Сојанов, Скопски бискуп и Апостолски Егзарх во Македонија, “да бидеме едно” и превземени зборовите од нашиот Господ Исус Христос:

Македонија

Во Скопје прославен патрониот празник на црквата Свети Јосиф на Бит Пазар

На празникот Свети Јосиф свршеник на Блажена Дева Марија, 19 март 2014 година во капелата Свети Јосиф на Бит Пазар во Скопје

Македонија

Промовирана книгата ТРАГОВИ НА ХРИСТИЈАНСКОТО ИСКУСТВО

Во неделата на 16 март во пасторалниот центар „Марија од Назарет“ во Радово, беше промовирана книгата Трагови на христијанското искуство од монс. Луиџи Џусани.

Македонија

Заедничка еколошка акција на христијаните и муслиманите во Нова Маала

 Во сабота на 15.03.2014 година  во Нова Маала се спроведе акција за чистење на целото село. Во акцијата организирана од страна на о. Спасо и г-н имам Сејхан беа вклучени

Македонија

Духовна обнова за свештениците од Апостолскиот егзрхат во Македонија

На 10 март 2014 година во просториите на парохијата Свети Никола Чудотворец – Секирник се одржа месечната духовна обнова за свештениците од Апостолскиот егзархт во Македонија.