Македонија

Врати се на почетна
Македонија

Првопричесниците од Струмица го посетија Дојран

Струмица, 14.6.2013 /к.мк/ – Во среда 12 јуни првопичесниците, младите и министрантите од парохијата Успение на Пресвета Богородица – Струмица имаа еднодневен излет во Дојран. Оваа група од 50-тина млади

Македонија

Средба на млади од Струмица, Нова Маала и Чанаклија

Нова Маала, 13.6.2013 /к.мк/ – Во среда 12 јуни во Нова Маала се одржа средба на млади од Струмица, Нова маала и Чанаклија, која е подготовка на младите од овие

Македонија

Средба на млади во Секирник

Секирник, 09.06.2013 – Во недела 9 јуни во Црквата Свети Никола – Секирник се одржа средба на млади во пресрет на Светскиот ден на младите. На средбата учество зедоа млади

Македонија

Прва света Причест во Гевгелија

Гевгелија, 10.6.2013 /к.мк/ – Во недела 9 јуни во парохијата свети Петар и Павле – Гевгелија три деца од парохијата за прв пат во нивните души го примија Исуса во

Македонија

Нова Маала: Подготовки за денот на младите

Нова Маала, 10.6.2013 /к.мк/ – Во парохијата Успение на Пресвета Богородица – Нова Маала во недела 9 јуни се одржа средба на младите за подготовка на Светкиот ден на млади.

Македонија

Патрониот празник Пресвето Срце Исусово свечено одбележан во Битола

Битола, 09.06.2013 /к.мк/ – Во парохиската црква Пресвето Срце Исусово со света Миса беше одбележан патрониот празник на парохијата. Светата Миса во 18.00 часот беше предводена од отец Гоце Костов.

Македонија

Парохискиот празник Пресвето Срце Исусово свечено одбележан во Скопската катедрала

Скопје/Битола, 09.06.2013 /к.мк/ Во петокот на 7 јуни во Скопската катедрала свечено беше прославен патрониот парохиски празник Пресвето Срце Исуово. Светата Миса во 10.30 часот беше предводена од Н.В.П. монсињор

Македонија

Продолжува Големата Мисија на плоштадот во Струмица

Струмица, 3.6.2013 /к.мк/+ – На плоштадот „Гоце Делечв“ Струмица, во недела 2 јуни продолжија катехезите на Неокатекуменскиот пат. Централната тема на неделната катехеза беше Керигмата, Радосната вест. Слушателите беа доста

Македонија

Скопје се приклучи кон Евхаристиското обожавање со папата Фрањо

Скопје, 3.06.2013/к.мк/ Скопската парохија одговори на повикот на Папата Фрањо за светскиот заеднички час на обожавање на Евхаристијата. Во неделата на 02 јуни точно во 17.00 часот целиот свет беше

Македонија

Петралинци се приклучи на Евхаристиското обожавање со папата Фрањо

Петралинци, 3.6.2013 /к.мк/ – Верниците од парохијата Свети Кирил и Методиј – Петралинци во недела 2 јуни со обожавање на Пресветата Евахристија се приклучија во молитвите со папата Фрањо и