Македонија

Врати се на почетна
Македонија

Во Радово благословени капелите посветени на Марија од Назарет и блажена Мајка Тереза

Во присуство на огромно мноштво верници од парохијата „Свети пророк Илија“ – Радово на 5 октомври Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов

Македонија

Тродневницата во Радово во чест на Марија од Назарет

Оваа година во парохијата Свети пророк Илија од Радово ќе се прослават јубилеите: 155 години Кукуш – Солун, 150 години Алексово, 100 години Радово и Марија од Назарет, 15 години

Македонија

Сестрите Усмиленки го прославија својот патронен празник

Сестрите Усмиленки (Ќерки на христијанската љубов) кои делуваат во Скопје, на 27 септември го прославија патрониот празник,

Македонија

Паљурци ги освојува срцата на верниците

Во недела 22 септември Паљурци повторно беше центар на црковните случувања на Црквата во Македонија. Традиционалниот молебен

Македонија

Прва причест во Богаданци

Богднаци, 22.7.2013 /к.мк/ – Во недела 21 јули 2013 година во парохиската црква „Свети Кирил и Методиј“ Богданци четири деца од парохијата за прв се причестија со светите Тајни Христови.

Македонија

Средба на млади во Петралинци: Повикани на светост

Петралинци, 22.7.2013 /к.мк/ – Во недела 21 јули во парохиската Црква Свети Кирил и Методиј во Петралинци се интензивираа подготовките за денот на млади кој ќе се одржи во Нова

Македонија

Средба на млади од Струмица, Нова Маала и Чанаклија

Струмица, 16.7.2013 /к.мк/ – Во Катедралната црква Успение на Пресвета Богородица – Струмица во недела 14 јули се одржа петатта средба на млади од Струмица, Нова Маала и Чанаклија, во

Македонија

Одржан летниот камп на сестрите „Мисионерки на љубовта“ во Скопје

Скопје, 15.07.2013 /к.мк/ – И оваа година сестрите “Мисионерки на љубовта“ во Скопје одржаа летен камп за деца и млади. Овој еднонеделен камп траеше од 6 до 13 јули во

Македонија

Во Гевгелија прославен патрониот празник

Гевгелија, 15.7.2013 /к.мк/ – Патрониот празник на парохијата свети Петар и Павле – Гевгелија беше свечено прославен со Архиерејска света Литургија, служена од Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, во сослужение

Македонија

Паљурци: Молебен во чест на светите апостоли Петар и Павле

Богданци, 13.7.2013 /к.мк/ – На празникот на светите апостоли Петар и Павле, 12 јули во Паљурци Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов го предводеше молебенот до Пресвето Срце Исусово во сослужение