Македонија

Врати се на почетна
Македонија

Во Скопје прославен патрониот празник на црквата Свети Јосиф на Бит Пазар

На празникот Свети Јосиф свршеник на Блажена Дева Марија, 19 март 2014 година во капелата Свети Јосиф на Бит Пазар во Скопје

Македонија

Промовирана книгата ТРАГОВИ НА ХРИСТИЈАНСКОТО ИСКУСТВО

Во неделата на 16 март во пасторалниот центар „Марија од Назарет“ во Радово, беше промовирана книгата Трагови на христијанското искуство од монс. Луиџи Џусани.

Македонија

Заедничка еколошка акција на христијаните и муслиманите во Нова Маала

 Во сабота на 15.03.2014 година  во Нова Маала се спроведе акција за чистење на целото село. Во акцијата организирана од страна на о. Спасо и г-н имам Сејхан беа вклучени

Македонија

Духовна обнова за свештениците од Апостолскиот егзрхат во Македонија

На 10 март 2014 година во просториите на парохијата Свети Никола Чудотворец – Секирник се одржа месечната духовна обнова за свештениците од Апостолскиот егзархт во Македонија.

Македонија

Молење на Kрстен пат во семејствa

И оваа година во парохијата Свети Петар и Павле – Гевгелија за време на Велигденскиот пост освен во црквата, Крстен пат се моли и во семејства.

Македонија

Порака на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов во Година на семејството

Свети Тајни на христијанската иницијација: Крштение, Миропомазание (св. Потврда), Исповед  Драги браќа свештеници, браќа и сестри во Христа,

Македонија

Молитвен 8-ми март во Струмица

Во организација на парохиите од Апостолскиот егзрхат во Македонија на 8 март 2014 во парохијата Свети Иван Крстител – Струмица се одржа молитвено-духовно дружење на жени, насловено „Молитвен 8-ми март“.

Македонија

Прв петок во филијалата свети великомачник Георги во Чанаклијa

Во сите наши парохии длабоко се почитува набожноста кон милосрдното срце Исусово, а тоа е ветувањето кое Исус го дал на света Маргарита Алакок. Сите кои ќе се исповедат и

Македонија

Светскиот молитвен ден на жените христијанки во Скопје

 Во петокот 7 март 2014 година, во Спомен куќата на Мајка Тереза во Скопје се одржа Светскиот молитвен ден на жените христијанки. Организаторки беа жените од Католичката црква, а учествуваа

Македонија

Средба на свештениците од Скопска бискупија

На 6 март во зградата на Скопскиот ординаријат е одржана работна средба на презвитерите од Скоспката бискупија, со која претседаваше Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, монс. д-р Киро