Македонија

Врати се на почетна
Македонија

Музичката група Еклезија го прослави својот прв роденден

На 10 февруари 2014 година музичкиот бенд Еклезија ја прослави својата прва година од формирањето. Првиот и засега единствен католички бенд кој твори духовна музика е составен од четири члена

Македонија

Духовна обнова за свештениците од Апостолскиот егзрхат

Во понеделник 10 февруари 20014 година во парохијата Свети Кирил и Методиј – Петралинци се одржа духовна обнова за свештениците од Апостолскиот егзархат во Македонија.

Македонија

Во Катедралата во Струмица прославен денот на болните

Во недела 9 февруари 2014 година во Катедралната црква Успение на Пресвета Богородица во Струмица Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија служеше света Архиерејска

Македонија

Најава: Света Архиерејска Литургија во катедралата Успение на Пресвета Богородица – Струмица

Во недела 09 февруари 2014 година со почетокт во 10.30 часот, по повод празникот на Мајка Божја Лурдска и денот на болните кој се слави на 11 февруари, Н.В.П. Монс.

Македонија

Активности на црковните одборници во Нова Маала

Црковните одборници при еноријата “Успение на Пресвета Богородица” од Нова Маала го одржа третиот по ред состанок во оваа година, на кој беа разгледани неколку актуелни точки.

Македонија

Илјадници луѓе секој ден му пишуваат на Папата

Во Ватикан секоја седмица стигнуват илјадници писма, пакети, цртежи и предмети, адресирани до Папата. Пошта доаѓа од целиот свет, и истата е обработена од Канцеларијата за кореспонденција на Папата, сместена

Македонија

Средба на семејства во Струмица

На 2 февруари 2014 година во парохијата Свети Иван Крстител – Струмица е одржана  првата средба за семејства. Оваа средба е организирана во рамките на Годината на семејства, која е прогласена во

Македонија

Во Скопје прославен празникот Свеќници

На 2 февруари 2014 година по повод празникот Сретение Господово – Свеќници во катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје света Евахристија служеше Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх, монс. д-р Киро

Македонија

Во Нова Маала се моли за семејствата

Во парохијата “Успение на Пресвета Богородица” по повод Година на семејството пред секоја празнична и неделна света Литургија покрај официјалната молитва за семејството се моли и дополнителна молитва

Македонија Размислување

На денешен ден во 1888 година: Сестра Еврозија Алоати се збогува од Италија и тргнува за Македонија.

Најпосле настапил толку очекуваниот ден – 3 февруари. Рано наутро Еврозија придружена од својата сестра Наталија отишла во црквата „Тело Христово“ када се причестила за последен пат.