Папата се заблагодари за подршката

Ватикан, 1.7.2013 /к.мк/ – Папата Фрањо се заблагодари на сите епископи и парохии во светот – пред се на посиромашните – за подршката која ја даваат на Папата преку нивната молитва и дарувања. Со тоа Папата може да помогне на многу пасторални и каритативни иницијативи во разни делови на земјата, рече папата Фрањо во недела 30 јуни по завршувањето на молитвата Ангел Господов. (го*ко)

 

Категорија: Ватикан

За авторот

Write a Comment

<