Tag "свештенство"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Духовниот повик – радикално наследување на Христос

Бог не престанува да повикува работници во жетвата своја, но дали повиканите се подготвени

Вера Проповеди

Велики Четврток

Христос – Свештеник ја основа светата тајна на љубовта

Македонија

Средба на свештенството и монаштвото во Македонија

Во попладневните часови во петок 9 септември 2016 година во рамките на Татковинската прослава „Денови на света Мајка Тереза“ во просториите на Пасторалниот центарпри катетралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје

Македонија

Бискупот Киро Стојанов прослави 30 години свештенство

Со Архиерејската света Литургија, која ја служеше Н.В.П. д-р Киро Стојанов во сослужение со о. Зоран, о. Трајче Ташев, о. Илија Стојанов, о. Горѓи Ангелов,

Македонија

Ви навестувам голема радост – денес ви се роди Спасител (Лк 2,10-11)

Божиќна честитка до свештенството, монаштвото и до верниците на Католичката црква во Република Македонија.