Tag "Рино Физикела"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Недела на Божјото Слово во Ватикан

Недела на Словото Божјо, се прослави со света Литурија во ватиканската бизилика на 24 јануари 2021 година, која ја предводеше претседателот на Папскиот совет за промовирање на новата евангелизација, надбискупот

Ватикан Вести

Претставен нов Директориум за катехеза

Претставувајќи го новиот Директориум за катехеза претседателот на Папскиот совет за промовирање нова евангелизација Рино Физикела истакна дека целта не е светата Тајна, туку вклучување во животот на христијанските заедници.

Ватикан Вести

Петок на милосрдието: Папата во посета на „Casa di Leda“

Папата Фрањо во петок 2 март 2018 годiна попладнето ја продолжи својата иницијатива Петок на милосрдието,

Ватикан Вести

Папата Фрањо ненадејно го посети Папскиот совет за нова евангелизација

На 20 декември 2016 година папата Фрањо ненадејно го посети Папскиот совет за нова евангелизација

Ватикан Вести

Скоро милијарда верници поминале низ Света врата

Околу 950 милиони верници поминаа низ Светата врата сметајќи ги не само оние кои тоа го направиле во Рим, туку и во бискупиите и светилиштата во целиот свет.

Ватикан

Папата Фрањо на 4 август ќе го посети Асизи

Папата Фрањо ќе ја посети Порциункола во Асизи, во попладневните часови на 4 август, по повод 800-годишнината од асишкото простување, кое како провидение