Tag "Радово"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Младите од Радово во домот за стари лица „Отворено Срце“ и Казнено-поправната установа „Затвор Струмица“ ја пренесоа божиќна радост

Под мотото „Божик да допре до секое срце“, младите од парохијата „Свети Пророк Илија“ од Радово заедно со Сестрите Евхаристинки, во соработка со парохот отец Зоран И. Стојанов и капеланите

Вести Македонија

Епископот Стојанов во Радово: Родителите се професори на христијанскиот живот

На вториот ден од Божиќ, 8 јануари 2022 година, кога Црквата со слави Соборот на Пресвета Богородица и Светото Семејство, Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх, монс. Киро Стојанов

Вести Македонија

Во Радово се одржа духовна обнова за свештениците од Струмичко – скопската епархија

Во вторник 30 ноември 2021 година во просториите на парохијата „Свети пророк Илија“ во Радово се одржа духовна вежба за свештениците од Струмичко – скопската епархија, на која присуствуваше и

Вести Македонија

Одгледувачите на гулаби од Радово се приклучија кон Синодалниот óд

Во неделата на 14 ноември 2021 година во парохиската црква „Свети пророк Илија“ во Радово за прв пат се одржа средба на одгледувачи на гулаби.

Вести Македонија

Младите од Радово се приклучија на Синодалниот óд

Во црквата „Свети Пророк Илија“ во Радово, на 30 октомври 2021 се молеше света Бројаница до Марија од Назарет, созаштитничка на парохијата. Молитвата заедно со о. Илија Стојанов ја организираа

Вера Духовност Македонија

Радово: Октомври месец на Светата Бројаница

Христовата Црква на посебен начин на светата Богородица и ги посветува – месец мај и месец октомври. Месеци кои меѓусебно се потполно различни во астрономската година: мај месец на нашата

Вести Македонија

Епископот Стојанов служеше Архиерејска Литургија во Радово по повод Марија од Назарет

Во недела 3 октомври 2021 година Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов по повод копатрониот празник Марија од Назарет на парохијата „Свети пророк Илија“ во Радово служеше света Архиерејска Литургија во

Вести Македонија

Распоред за Тродневницата и Светувањето на Марија од Назарет

Од 30 септември до 3 октомври 2021 година во Радово ќе се моли тродневница и светување на Марија од Назарет. Централна тема на Тродневницата гласи: „Марија од Назарет една од

Вести Македонија

Прва света Причест во парохијата „Свети Пророк Илија“ – Радово

На 4 јули 2021 година, недела втора по Духови и празник на Пресветата Евхаристија, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов служеше Света Архиерејска литургија во парохијата „Свети Пророк Илија“ во Радово

Вести Македонија

Епископот Стојанов во Радово го благослови камен темелникот на новата парохиска куќа и пасторален центар

На 7 јуни 2021 година во дворот на парохиската црква „Свети Прорoк Илија“ во Радово Н.В.П. монс. Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко – скопски епарх го благослови камен темелникот