Tag "предавање"

Врати се на почетна
Вера Проповеди

Молитва и пост – Предавање на Н.В.П. д-р Киро Стојанов на средбата со духовенството

Драги браќа свештеници, почитувани чесни сестри, за некој ден влегуваме во посебно време од црковната

Македонија

Во Скопје одржана Третата средба на свештениците и Богопосветените лица

Во сабота 5 септември 2015 година во Скопје се одржа Третата средба на свештениците и Богопосветените лица од Скопска бискупија и Апостолскиот егзархат во Македонија

Македонија

Во Петралинци се одржа предавање за Каритас

На 5 јули во парохиската сала при парохијата Свети Кирил и Методиј – Петралинци, на покана од парохот о. Ѓорги Појразов, беше одржано предавање на тема:

Македонија

Духовна обнова за свештениците: Да бидеме вистински Христови ученици!

Во понеделник 22 јуни 2015 година во парохијата Свети Никола – Секирник се одржа духовна обнова за свештениците од Апостолскиот егзархат во Македонија.

Македонија

Во Нова Маала се одржа предавање за Парохиски Каритас

Во недела 21 јуни 2015 година во  парохиската сала во Нова Маала богословот Спасе Спасов,координатор во Македонски Каритас одржа предавање на тема: Парохиски Каритас: потреба и предизвик.

Македонија

Куманово: Предавање за Торинското платно

Здружението на Хрвати во Македонија – огранок Куманово во четврток 4 јуни 2015 година во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ – Куманово организира предавање на тема:

Македонија

Струмица: Парохиски Каритас – потреба и предизвик

Во склоп на парохиските активности планирани во пасторалната година во црквата „Свети Иван Крстител“ – Струмица во сабота 30 мај 2015 година богословот Спасе Спасов,

Македонија

Предавање на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов во Годината на Богопосветениот живот

 Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов на средбата по повод Година на Богопосветен живот во Радово на 21 март одржа предавање