Tag "празник"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Сретение Господово

Празникот Сретение, кој се празнува на 2 февруари (15 февуари според јулијанскиот календар)

Вера Сведоштва

Света Мајка Тереза – светицата од Скопје

Денес, 5 септември е литургискиот споменден на Света Мајка Тереза, основателка на монашката заедница

Вера Духовност

Покров на Пресвета Богородица

Денес го славиме празникот Покорв на Пресвета Богородица, заштитничка на целиот христијански род. Денес го славиме мајчинството на нашата небесна Мајка која деноноќно бдее над своите деца.

Ватикан Вести

Нов празник: Блажена Девица Марија Мајка на Црквата

Спроведувајќи ја одлуката на папата Фрањо, со декретот од 11 февруари оваа година на 160 годишнината од првото објавување на Дева Марија во Лурд,

Вера Сведоштва

Празник на Сите Светци

Денес Црквата во еден единствен празник го слави споменденот на сите светци, познати и непознати

Вести Македонија

Прославен празникот на Мајка Тереза во нејзината родна парохија

Во вторник, 5 септември 2017 година, со свечена Литургија, која ја предводеше Скопскиот бискуп

Вера Духовност

Празник на Сите Светии

Оваа недела, прва после Педесетницата, Црквата од Византиски oбред го слави споменот

Вести Македонија

Прославен патрониот празник на црквата свети Јосиф во Бистренци

Со Светата Архиерејска Литургија предводена од Н.В.П д-р Киро Стојанов, во заедништво

Ватикан Вести

Mолитва на Папата пред стауата Безгрешно зачнување на Пресвета Богородица

Пред статуата Безгрешно зачнување на Пресвета Богорица на плоштадот Мигнанели