Tag "пост"

Врати се на почетна
Вести Свет

Филипинските епископи повикаа на молитва и пост

Епископите повикаа на пост и молитва „за сите оние кои го нагрдиле Божјото свето Име, оние кои клеветеле и лажно сведочеле и оние кои сториле убиства или оправдувале убиства како

Вести Македонија

Молитва за мир во ДР Конго, Јужен Судан и целиот свет

По завршувањето на светата Литургија во парохиската црква „Свети Иван Крстител“ во Струмица на 23 февруари 2018 година се молеше Крстен пат за мир во ДР Конго, Јужен Судан и

Вера Духовност

Пепелница

Веќе на Пепелница, над сите лебди Исусовото Слово кое повикува: Царството Божјо е пред вратите, преобратете се и верувајте на Радосната вест!

Вера Сведоштва

Свети Антониј Велики

Живееше во осаменост во пустината но не беше сам

Вера Духовност

Ајде да постиме во петок

Христијаните се должни да постат во петок во текот на целата годината,

Вера Духовност

Модерен пост

Преку тој модерен пост од телевизиски и електронски апарати – поединецот би нашол повеќе

Вести Свет

Италијански Каритас и Pax Christi: Повик на молитва и пост за Сирија

Италијански Каритас и членовите на здружението Pax Christi, им предлагаат на своите членови

Вера Духовност

Во Великиот пост и дрвото зборува за Господ

Јас сум дрво, стебло. Нѐ има разновидни, меки, цврсти. Оние тенки стебленца, се богати со сокови,

Вера Духовност

Во Великиот пост и каменот зборува за Господ

Јас сум камен, цврст и постојан. Јас сум како точка на крајот од реченицата. Јас изградувам непроодни

Вера Духовност

Во Великиот пост и облеката зборува за Господ

Јас сум облека, убава, во едно парче исткаена, во еден мал дел од Јосифовата куќа, исткаена од нежните раце