Tag "порака"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Пораката на Папата за следниот Светски ден на болните

„Ете ти син!… Ете ти мајка! И од тој час ученикот ја зеде при себе.“ (Ив. 19, 26-27)

Ватикан Вести

Црквата во Латинска Америка да биде блиска со сиромашните

Папата Фрањо испрати порака до учесниците на конференцијата која овие денови се одржува во Рим, по повод 25 годишнината од постоењето на ватиканската фондација „Populorum Progressio.“

Ватикан Вести

Политичкото делување да биде во служба на човекот

Политичкото делување мора навистина да биде во служба на човечката личност, на општото добро и почитувањето на создаденото – порача папата Фрањо во својата порака на Твитер која ја објави

Ватикан Вести

Порака на Папата до ватиканските академици

На 5 декември 2017 година, папата Фрањо упати порака до членовите на Папските академии кои се собраа на својата 22. свечена јавна седница на тема „In Interiore homine“.

Ватикан Вести

Објавена пораката на Папата за Светски ден на молитва за духовни звања

„Убаво е и голема благодат е целосно и засекогаш да си посветен на Бог и во служба на браќата

Ватикан Вести

Папата објави Tвитер порака за рушењето на Берлинскиот ѕид

По повод годишнината од рушењето на Берлинскиот ѕид, папата Фрањо во пораката

Ватикан Вести

Папата: Да не ја злоупотребуваме животната средина

Војната секогаш предизвикува сериозна штета за животната средина.

Ватикан Вести

Папата на Твитер за таинството на смртта и верата

Сите сме мали и беспомошни пред таинството на смртта. Меѓутоа, колкави само благодати

Ватикан Вести

Папата: Драги пријатели, на светот му требаат светци

Драги пријатели, на светот му требаат светци и сите ние, без исклучок сме повикани на светост.

Вести Свет

Меѓународна средба за водата и климата во Рим

Во Рим, на 23 октомври 2017 година започна меѓународна средба на тема „Водата и климата. Во пресрет на големите светски реки.“