Tag "Оче наш"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата молеше “Оче наш“ за човештвото погодено од големото искушение

Во среда 25 март 2020 година Папата од бибилиотеката на Апостолската палата преку средства за јавно информирање, со сите христијани во светот молеше Оче наш. Тоа беше молитва за ставање

Ватикан Вести

Папата: За да молиме мораме да се понижиме за да нѐ води Светиот Дух

Никогаш не би можеле да молиме без силата на Светиот Дух

Ватикан Вести

Папата: Исус нѐ ослободува од силата на злото

Господ ни дава мир и простување, но ние мора да бараме „да нѐ избави од лукавиот“ за да не паднеме во злото.

Ватикан Вести

Папата: Небесниот Отец не е творец на злото

Тој е Бог Кој секогаш се бори за нас, а не против нас. Тој е Отец!

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Трите молитви на Исус при Страдањето

Да го молиме Отецот да го тргне превезот од нашите очи за да можеме овие денови гледајќи на Распнатиот да прифатиме дека Бог е љубов.

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Во молитвата „Оче наш” се молиме за потребите на сите

Во молитвата „Оче наш”, Исус нѐ научи да се молиме не само за себе, туку и за сите браќа на светот. Ако не се молиме на овој начин, молитвата „Оче

Ватикан Вести

Папата: „Да биде волјата Твоја“ е храбра молитва

Божјата волја е спасние на човекот, на сите луѓе, секој од нас

Ватикан Вести

Папата Фрањо: На злото му се одброени деновите

Токму довербата е она што нѐ тера да го бараме без загриженост и вознемиреност

Ватикан Вести

Папата: Никој не е сам, затоа што Бог нѐ љуби

Бог кој е на небесата нѐ љуби како што не може никој друг на земјата