Tag "надеж"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо: Самоубијците атентатори не се маченици

Идејата самоубијци – атентатори нема ништо со христијанското мачеништво – нагласи папата Фрањо

Ватикан Вести

Папата: Сите можеме и треба да бидеме свети

Присуството на светците влева доверба дека христијанскиот живот не е недостижен идеал

Ватикан Вести

Папата: Бог нѐ љуби со бескрајна љубов

Бог својата љубов и добрина кон нас не ја условува со преобраќање, туку нашето преобраќање е последица

Ватикан Вести

Пред аудиенцијата Папата ги посети болните

Непосредно пред Генералната аудиенција на 14 јуни 2017 година, папата Фрањо замина во салата Павле VI

Ватикан Вести

Папата: Голема е потребата за молитва

Тоа е голема револуција во христијанството, што Бог можеме да го наречеме Отец

Ватикан Вести

Папата: Христијаните се сејачи на надежта

Во среда 31 мај 2017 година на плоштадот Свети Петар, папата Фрањо зборуваше за поврзаноста

Ватикан Вести

Папата: Нема љубов без жртва

Нема љубов без жртва – истакна папата Фрањо за време на Генералната аудиенција на 24 мај 2017

Вера Духовност

Вознесение Господово

Денес го славиме празникот на Вознесението Господово. Словото Бoжјо не само што стана тело,

Ватикан Вести

Папата: Бог го познава секој од нас по име

Постои Бог Кој ни е блиску, кој нѐ вика по име и ни зборува: „Стани, престани да плачеш,

Ватикан Вести

Папата: Марија е Мајка на надежта

На Генералната аудиенција на 10 мај 2017 година, во склоп на катехезите за христијанската надеж