Tag "молитва"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Секој момент е можност за разговор со Бог

Секојдневната молитва беше тема на катехезата на папата Фрањо на Генералната аудиенција во среда 10 февруари 2021 година, која се одржа во библиотеката на Апостолската палата. Нема моменти што се

Вести Македонија

Радио Марија: Духовно поклонение „Твојот народ на пат“

Светското семејство на Радио Марија ја поттикна иницијативата „Твојот народ на пат“ сакајќи да испрати силна порака во 2021 година вдахновена од повикот на Богородица за пост, молитва и правење

Вера Сведоштва

Свети Антониј Велики

Живееше во осаменост во пустината но не беше сам

Вера Духовност

Бог има причина кога не одговара на нашата молитва

Ако Бог не одговори на нашата молитва, можеме да бидеме сигурни дека има некоја голема, вечна причина за тоа Низ многу страдања и солзи, открив нешто прекрасно за начинот на

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Да се молиме единството да надвладее над конфликтите

На Генералната аудиенција во среда 20 јануари 2021 година, која Светиот Отец ја одржува од библиотеката на Апостолската палата, ја посвети својата катехеза на Молитвената осмина за единство на христијаните,

Вера Духовност

Молитвата е живеење со Бога…

Молитвата е живеење со Бога во љубов – молитвата е радосно соединување на човекот со Бога. Молитвата е радосна и благодатна средба со Бог кој неизмерно нè сака и секогаш

Uncategorized Ватикан Вера Духовност

Молитва до свети Јосиф во годината посветена на него

Откако папата Фрањо од 8 декември 2020 до 8 декември 2021 година ја прогласи за „Година на свети Јосиф“, објавувајќи го Апостолското писмо Patris corde, Светиот Отец ги повикува верниците

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Црквата не е здружение или партија, туку дело на Светиот Дух

На Генералната аудиенција во среда 25 ноември 2020 година папата Фрањо зборуваше за првата христијанска заедница опишана во Делата на Светите Апостоли, која живее и „опстојува во молитвата“. Нема црковност

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Марија е жена на молитва и пример за нашата молитва

На Генералната аудиенција во среда 18 ноември 2020 година која се одржа во Библиотеката на Апостолската палата, а поради беше пренесувана во живо преку Интернет. Папата Фрањо ја продолжи серијата

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Секогаш мора да молиме

На Генералната аудиенција во среда 11 ноември која папата Фрањо ја одржа од библиотеката на Апостолската палата ја продолжи серијата катехези за молитвата, во која размислуваше за трите параболи во