Tag "молебен"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Со Молебен до Богордица во Нова Маала започна новата веронаучна година

Во парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала со молебен до Пресвета Богородица започна веронаучната 2018/19 година.

Вести Македонија

Паљурци: Молебен во чест на Мајка Божја Утешителка (Паљурска)

Во попладневните часови во недела на 23 септември 2018 година во Паљурци се одржа Молебен во чест на Мајка Божја Утешителка (Паљурска).

Вести Македонија

Молебен до Пресвета Богородица Утешителка

Во недела 24 септември 2017 година во Паљурци се молеше Молебен до Пресвета Богородица Утешителка

Вести Македонија

Паљурци: Молебен до Пресвета Богордица

Во недела 9 јули 2017 година во Паљурци Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов го предводеше Молебенот

Вести Македонија

Македонија во чест на светите Кирил и Методиј

Во прекрасната базилика свети Климент, папа римски, сместена во централниот дел на вечниот град Рим

Македонија

Молебен во Рим во чест на Македонските и Сесловенски просветители

На празникот на светите солунските браќа Кирил и Методиј, 24 мај, кои папата свети Иван Павле II ги прогласи за Созаштитници на Европа заедно со свети Бенедикт, во базиликата свети

Свет

Богородица е Мајка Утешителка

 Слава на Исуса Христа! Браќа свештеници, преподобни чесни сестри, браќа и сестри во Христа кои доаѓате од повеќе парохии на Македонија денес сплотени тука во Паљурци, драги млади учесници на

Македонија

Во Паљурци се молеше Молебен до Богородица Утешителка

Во пресрет на празникот Рождество на Пресвета Богородица во Паљурци на 20 септември 2015 година се молеше Молебен до Пресвета Богородица Утешителка, кој го предводеше деканот о. д-р Зоран И.

Македонија

Молебен до Пресвета Богородица во Паљурци

На празникот на светите апостоли Петар и Павле, во недела 12 јули во Паљурци се одржа Молебен до Пресвета Богородица. Нa него присуствуваа повеќе свештеници од Апостолскиот егзархат во Македонија