Tag "комуникација"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Прес-конференција на папата Фрањо во авионот при неговото враќање од Африка

Два часа по полетувањето од аеродромот „Антананариво“ на патот за Рим, папата Фрањо се состана со новинарите кои патуваа со истиот авион и им зборуваше повеќе од еден час одговарајќи

Вера Семејство

Шест ката на брачната комуникација

Среќно оженет е само оној човек кој го разбира секој збор кој неговата жена не го кажала. (Алфред Хичкок).

Колумни Свет

Дали знаеме да комуницираме?

Иако мислиме дека знаеме да комуницирамe, сепак комуникацијата треба да ја учиме цел живот и одново да се прилагодуваме на секоја нова ситуација.

Ватикан

Меѓународната конференција на црковни комуникатори

Црквата не може веќе да го игнорира фактот дека е повикана активно да учествува во новата, секаде присутна и брзорастечка дигитална култура.