Tag "кардинал Леонардо Сандри"

Врати се на почетна
Вести Свет

Кардинал Сандри во Либан: Војните секогаш ги погодуваат најслабите

Евхаристиското славење во светилиштето во Анаја го одбележа вториот дел од посетата на Либан на кардиналот Леонардо Сандри префект на Конгрегацијата за Источни Цркви.

Вести Свет

Охрабрување и благослов од Папата за бегалците

Кардинал Леонардо Сандри префект на Конгрегацијата за Источни цркви на 17 октомври 2016 година се врати од Јордан

Ватикан

Состанок на „Кор Унум“ за сириската и ирачката криза

Да се разгледа што до сега направиле католичките каритативни тела, да се одредат предностите за иднината и да се промовира соработката – тоа е целта на состанокот