Tag "Загреб"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Бискупот Стојанов изрази братска близина со загрепскиот надбискуп Бозаниќ

Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх, монс. Киро Стојанов на 23 март 2020 година упати писмо во кое изрази братската близина со загрепскиот надбискуп, кардинал Јосип Бозаниќ по земјотресот

Вести Свет

Силен земјотрес го погоди Загреб

Потврдена е првата жртва од зeмјотресот.

Вести Македонија

Бискупот Стојанов во посета на Хрватската матица за иселеници

Во четврток 21 септември 2017 година, Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија

Вести Македонија

Бискупот Стојанов се сретна со воениот ординариј Богдан

Во зградата на Воениот ординаријат во Загреб, во среда 20 септември 2017 година,

Вести Македонија

Бискупот Стојанов се сретна со европратеничката Петир

Во среда 20 септември 2017 година во зградата на Хрватската епископска конференција во Загреб,

Вести Македонија

Хрватска: Бискупот Стојанов се сретна со државниот секретар Ѕвонко Милас

Во среда 20 септември 2017 година во Централната државна канцеларија за Хрватите надвор

Вести Македонија

Бискупот Стојанов се сретна со градоначалникот на Загреб

Во среда 20 септември 2017 година, Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија

Вести Македонија

Бискупот Стојанов го прими градоначалникот на Загреб Бандиќ

На 7 декември 2016 година Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, монс. д-р Кро Стојанов

Македонија

Бискупот Стојанов присуствуваше на Теолошко – пасторална седмица во Загреб

Од 26 до 28 јануари 2016 во Загреб се одржа Теолошко – пасторална седмица на тема „Теологија и пасторал на Божјото милосрдие“, на која учество зеде и Н.В.П д-р Киро