Tag "дијалог"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата ги поттикна новите амбасадори да го негуваат дијалогот

Негувајте го дијалогот и соработката во општеството кое станува сѐ повеќе глобализирано – рече папата Фрањо на новите нерезидентни амбасадори при Светиот Престол, кои ги прими на 14 декември 2017

Ватикан Вести

Папата во аудиенција ја прими палестинската делегација

Утрото пред Генералната аудиенција, на 6 декември 2017 година, папата Фрањо

Ватикан Вести

Католиците и Евреите минуваат низ плодоно време на дијалог

Католиците и Евреите на својот заеднички пат поминуваат низ плодоносно време на дијалог

Вести Свет

Кардинал Паролин: Неопходен е дијалог меѓу Запад и Русија

„Вниманието на Светиот Престол кон европскиот исток не е од денес, тоа е со стар датум и во

Вера Семејство

Семејството е иднината на човештвото

Што можеме да очекуваме за семејството? Во нашето време постои голема потреба за семејство што значи ние се уште очекуваме многу од него. Како и да е, се поставува прашањето

Вера Семејство

Воведно предавање на монс. д-р Киро Стојанов на панел дискусијата за семејството

„Семејството – извор и простор за градење и чување на достоинството на човекот и место за раст во верата“

Вести Македонија

Во Битола започна 4. Светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог

На 3 ноември 2016 година во Битола започна Четвртата по ред светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог во склоп на Глобалната агенда на Обединетите нации

Ватикан Вести

Папата: Дијалот е израз на љубовта

Дијалогот им овозможува на луѓето да се запознаат и да си ги разберат потребите едни со други – порача папата Фрањо на Јубилејната аудиенција на 22 октомври 2016 година на

Колумни Свет

Дали знаеме да комуницираме?

Иако мислиме дека знаеме да комуницирамe, сепак комуникацијата треба да ја учиме цел живот и одново да се прилагодуваме на секоја нова ситуација.