Tag "Гевгелија"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Помош за сиромашни и болни од семејството на Иван Пенов

На празникот Раѓање на свети Иван Крстител – Иванден, 7 јули 2022 година, во Католичката црква „Свети Петар и Павле“ во Гевгелија се служеше света Литургија за душата на покојниот

Вести Македонија

Деканска посета во Радово

Со света Литургија и посета на парохијата „Свети пророк Илија“ во Радово на празникот Благовештение, 7 април 2022 година завршија деканските посети во Струмичко – скопската епархија. На светата Литургија

Вести Македонија

Бискупот Стојанов ја предводеше духовната обнова за сестрите Евахристински во Гевгелија

На 15 март 2022 година Сестрите Евхаристинки од Провинцијата на Божјото провидение во манастирот Пресвето Срце Исусово во Гевгелија ја имаа својата редовна месечна духовна обнова.

Вера Сведоштва

Најстариот член во парохијата „Св. Петар и Павле“ од Гевелија се вклучи во синодалниот ôд на епархијата и целата Црква

Eлица Шапкарова – најстариот верник од парохијата Свети Петар и Павле од Гевгелија, додека силите ја држеја беше редовна во црквата на сите Богослужби и други побожности. Во младоста не

Вести Македонија

Верниците од Моин заедно со сестрите Евхаристинки молат за успех на Синодата

Сестрите Евхаристинки од Гевгелија при парохијата Свети Петар и Павле ја предводат молитвената група, која моли синодалниот процес да биде успешен во Струмичко-скопската епархија „Успение на Пресвета Богородица“.

Вести Македонија

Амбасадорот на Словенија во посета на центарот Мајка Тереза во Гевгелија и Едукативниот центар во Сарај

На 25 март 2021 година директорот на Македонски Каритас дон Паво Шекерија и амбасадорот на Република Словенија Н.Е. г-дин Милан Предан го посетија центарот Мајка Тереза во Гевгелија и Едукативниот

Вести Македонија

25. години од смртта и 100. години од раѓањето на сестра Маргарита Јорданова Стојанова

Сестрите Евхаристинки од македонската провинција „Божја Провидност“ на 14 март 2020 во Гевгелија со пригодна духовна обнова и света Литургија ја одбележаа 25. годишнина од смртта и 100 годишнината од

Вести Македонија

Децата од Центарот Мајка Тереза го одбележаа  Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби

Под мотото „Секој има право да ни каже здраво“, Центарот Мајка Тереза од Гевгелија, на 3. декември го одбележа Меѓународниот ден за лица со посебни потреби во Народниот Театар во

Вести Македонија

Гевгелија: Света Литургија за почеток на учебната година и молитва за татковината

Верниците од парохијата „Свети Петар и Павле” – Гевгелија  по повод почетокот на учебната година, во недела 8 септември 2019 година,

Вести Македонија

Во Гевгелија прославен патрониот празникот

Со Света архиерејска Литургија предводена од Н.В.П монс. д-р Киро Стојанов со сослужение на о. Тома Ангелов и парохот о. Димитар Ташев во петок 12 јули 2019 година свечено беше