Tag "Царство Божјо"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Светиот Дух дава да расте Царството Божјо

Царството Божјо не е спектакл, ниту карневал, не сака огласување. Светиот Дух дава да расте, а не пасторалните планови

Ватикан Вести Проповеди

Преобраќање значи напуштање на патиштата кои не се од Бог

Во наговорот кој го одржа на 4 декември 2016 година пред молитвата Ангел Господов, Светиот Отец

Ватикан Вести

Папата: Да го победиме искушението на религија-спектакл

Мораме да го победиме искушението на религијата-спектакл која секогаш бара нови објави, таа е како огномет – рече папата Фрањо, додавајќи дека Божјото царство расте ако во секојдневниот живот ја

Ватикан

Радосната вест е порака на надеж, утеха, мир и љубов

Во наговорот на 3 јуни 2016 година светиот Отец рече дека Радосната вест која „работниците“ од денешното Евангелие треба да ја донесат на сите е пораката на надеж и утеха,

Ватикан

Дали Црквата е родена на Педесетница

Почеток, основање и мисија на Црквата

Свет

Велигденска порака на христијанските верски поглавари од Светата земја

Во Интервју за Радио Ватикан, кустосот на Светата Земја, патер Пјербатиста Пицабала ги коментираше пораките на христијанските поглавари од Светата Земја по повод Велигденските празници.