Tag "Фаустина Ковалска"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо потсети на света Фаустина Ковалска

Папата Фрањо на крајот од молитвата Ангел Господов во недела 21 февруари 2021 година потсети на полската монахиња света Марија Фаустина Ковалска.

Вести Македонија

Бискупот Стојанов ги внесе моштите на света Фаустина во Католичката црква во Охрид

Мошти на света Фаустина Ковалска остануваат во трајна сопственост на Католичката црква во Охрид

Вера Сведоштва

Света Фаустина Ковалска – Апостолка на Божјото Милосрдие

Фаустина, Апостолка на Божјето Милосрдие, денес припаѓа на групата најпознати светици

Ватикан

Папата исповеда 8 млади: Никогаш да не се оддалечиме од Исус

Четвртиот ден од Апостолската посета на Полска папата Фрањо го започна во светилиштето на Божјото милосрдие во Краков. Минувајќи низ Светата врата Светиот Отец

духовнитекстови Размислување Свет

Недела на Божјото милосрдие

Една недела после празникот Велигден – го славиме празникот на Божјото милосрдие, односно Недела на Божјото милосрдие. Исус, Царот на милосрдието, и ја објавил на сестра Фаустина

Ватикан

Папата прогласи Јубилеј на милосрдието

Предводејќи ја првата Вечерна Недела на Божјото милосрдие, папата Фрањо на 11 април објави була насловена како„Misericordiae vultus“ со која прогласи Јубилеј на милосрдието.