Tag "Струмица"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Одржана трибина за Меѓугорје

Во Струмица се одржа последната од серијата трибини за богородичните ходочеснички места, на кој присуствуваше и епископот Киро Стојанов, кој ги повика свештениците и верниците и во иднина да организираат

Вести Македонија

Во Струмица ќе биде промовирана книгата „Секој миг е дар“

Во недела, 19 ноември 2023 година во 17.00 часот во салата „Света Мајка Тереза“ при парохијата „Раѓање на Свети Иван Крстител во Струмица“ ќе се одржи промоција на книгата од

Uncategorized Вести Македонија

Најава: Трибина за богородичното светилиште Гвадалупе-Мексико

Во недела 12 ноември 2023 година со почеток во 18.00 часот во салата на парохијата „Раѓање на Свети Иван Крстител“ во Струмица ќе се одржи трибина за богородичното светилиште Гвадалупе,

Вести Македонија

Трибина за богородичното светилиште Лурд – Франција

Во сабота 28 октомври 2023 година со почеток во 18.00 часот во салата на парохијата „Раѓање на Свети Иван Крстител“ во Струмица ќе се одржи трибина за богородичното светилиште Лурд

Вести Македонија

Одржана трибина за богордичното светилиште Мајка Божја Утешителка – Паљурска

Во недела 15 октомври 2023 година во парохиската сала на црквата „Раѓање на Свети Иван Крстител“ во Струмица се одржа првата, од серијата трибини за богородичните светилишта во организација на

Вести Македонија

Трибини за богородичните светилишта

Со благослов на Н.В.П. монс д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко  – скопски епарх, Деканатот Свети Кирил и Методиј при Струмичко – скопската епархија и Радио Марија во месец

Вести Македонија

‘Летен камп’: Заедништво, учество, послание

Во вторник 22 август 2023 година во просториите на парохијата „Раѓање на Свети Иван Крстител“ во Струмица се одржа ‘Летен камп’ за млади на тема: „Заедништво, учество, послание“, на кој

Вести Македонија

Во парохијата „Раѓање на Свети Иван Крстител“ – Струмица одбележан денот на баби, дедовци и стари лица

Со света Литургија и дружење во парохиската сала во парохијата „Раѓање на Свети Иван Крстител“ – Струмица во недела 23 јули 2023 година е одбележан 3. Светскиот ден на баби,

Uncategorized Вести Македонија

Средба на Македонски Каритас со Парохиските Каритаси

Во четврток 13 јуни 2023 година во просториите на парохијата „Раѓање на свети Иван Крстител“ во Струмица се одржа работна средба на Македонски Каритас со Парохиските Каритаси. Средбата ја предводеше

Вести Македонија

Најава: Вечер со Богородица

Со благослов на Н.В.П. монсињор Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко- скопски епарх во недела 25 јуни 2023 година со почеток во 20.00 часот во дворот на парохијата „Раѓање на