Tag "стари лица"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Постарите луѓе се гласници на нежноста

Ликот на Никодим беше во центарот на катехезата на Генералната аудиенција посветена за важноста на староста. Папата Фрањо истакна дека постарите се гласници на нежност, мудрост и љубов.

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Практикувањето на верата не е само за постарите

Продолжувајќи ја катехезата посветена за старите лица, папата Фрањо на Генералната аудиенција во среда 4 мај 2022 година ги потсети постарите дека нивното сведоштво за верата може да им даде

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Старите луѓе треба да се почитуваат и да се признае нивното достоинство

На Генералната аудиенција Папата продолжи со серијата катехези за староста, истакнувајќи дека на општеството често му недостасува чувствителност за возвраќање на љубовта добиена од постарите, со должна нежност и почит.

Ватикан Вести

Потполн опрост за Светскиот дена на баби и дедовци и стари лица

Канцеларијата за печат при Светиот Престол во вторник 22 јуни 2021 година го објави декретот на Апостолската покорничара со условите за добивање потполн опрост по повод 1. Светски ден на

Ватикан Вести

Објавена пораката на Папа за 1. Светски ден на баби и дедовци и стари лица

Во вторник 22 јуни 2021 година прес-службата на Светиот Престол ја објави пораката на папата Фрањо за 1. Светски ден на баби и дедовци и стари лица која носи наслов

Ватикан Вести

Папата се заблагодари на сите оние кои се грижат за луѓето во тешкотии

Папата Фрањо на светата Литургија во домот „Света Марта“ своите мисли повторно ги упати на болните, старите луѓе кои се сами, семејствата кои немаат доволно за живот, и изарази благодарност

Вести Свет

Заштитете ги старите промовирајте меѓугенерациска солидарност

Во Њујорк се одржа 10 седница на работните групи на Обединетите нации за стареењето, со цел зајакнување на промовирањето и заштитата на човечките права на старите лица во светот. Надбискупот

Вести Македонија

Божиќна Литургија во Домот за стари лица „Жана“ – Неготино

На 27 декември 2017 година во Домот за нега на стари лица „Жана“ – Неготино о. Димитар Ташев

Ватикан Вести

Папата: Дедовците и бабите се важни за општеството и верата

Колку многу се важни во семејствата дедовците и бабите за пренесување на човечкото наследство и верата,

Вести Македонија

Во Струмица започнаа активностите во Клуб 60+

Во „Неделата за грижа на старите лица“, која е од 18-24 ноември парохијата Свети Иван Крстител – Струмица на 23 ноември 2016 година започна со реализација