Tag "сестри на Мајка Тереза"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Летен едукативен камп за деца од Гостивар

Сестрите Мисионерки на љубовта – попознати како сестри на Мајка Тереза организираа Летен едукативен камп за деца од Гостивар.

Вести Македонија

Средба на бискупот Стојанов со корисниците на народната кујна

На 04 април 2017 Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх монс. д-р Киро Стојанов оствари средба

Македонија

Гостивар: Летен Камп во организација на сестрите на Мајка Тереза

На 20 јуни 2016 година во Гостивар се одржа Летен едукативен детски камп во организација на сестрите на Мајка Тереза – Мисионерки на Љубовта.

Свет

Сестрите на Мајка Тереза: Нема да го напуштиме Јемен

Загриженост, гнев и болка поради подмолниот напад изразија индиските бикупи, соберени на генерално осбрание во Бангалор, говорејќи за крвопролевањето кое се случи на 4 март во Аден,

Македонија

Летен камп на Сестрите на Мајка Тереза во Гостивар

Од понеделник 22 јуни до 27 јуни 2015 година во организација на сестрите на Мајка Тереза од Скопје беше организиран летен капм за децата од Гостивар.