Tag "свештеник"

Врати се на почетна
Вести Свет

Мексико: Убиен уште еден свештеник

Црквата и понатаму повикува на помирување и простување.

Вера Сведоштва

Бог упорно го бараше моето срце

Како келнер, кој 15 години живеел оддалечен од Црквата можеше да стане свештеник? Одговорот на Хуан де Кацарес звучи вака: „Бог упорно го бараше моето срце и во откривањето на

Вести Свет

Убиен свештеник во Мексико

Овој трагичен настан ја потврди црната статистика според која Мексико е една од најопасните држави за црковните служители.

Вера Сведоштва

Започнале подготвка за венчавка, но Бог имал други планови

„Прво што кажавме беше „не“ и утврдивме дека тоа е лудо затоа што навистина имавме прекрасна свршувачка и веќе купувавме работи за венчавката.“

Вера Сведоштва

Парох до министрантите: Еве зошто сте ни потребни

Овој олтар кој го гледате е одраз на небесниот олтар. Ова чаша е знак на вечната прескапоцена Крв

Вера Колумни

Зошто свештениците носат црна облека?

Облеката на свештениците се разликува од останатите припадници на општеството.

Вера Духовност

„Господи што сакаш да направам?“

„Што Бог бара од мене?“ „Која е Божјата волја за мене?“ „Како можам да живеам свет живот во служењето

Вера Духовност

Духовен повик? Што е тоа и како да го препознаам?

Да чувствуваш дека имаш духовен повик е слично на заљубеност. Чувствуваш дека тоа е она вистинското;

Вера Духовност

Како знаеш дека Бог сака да бидеш свештеник?

Животот без љубовта нема смисла. Зборови на папата Иван Павле II: „Човекот не може да живее без љубов.

Вера Сведоштва

Да бидеш или да не бидеш свештеник?

Ти можеби и не знаеш колку е тешко да донесеш одлука за целосно да се одвоиш од животот каков