Tag "Сараево"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Бискупот Стојанов присуствуваше на полагањето на палиумот на рамењата на монс. Томе Вукшиќ

Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов во вторник 5 јули 2022 година во Сараево присуствуваше на чинот полагање на палиумот на рамењата на монс.

Вести Македонија

Бискупот Стојанов присуствува на интрoнизацијата на надбискупот Вукшиќ

Бискупот Стојанов и директорот на Комисијата за односи со верските заедници религизони групи во Македонија, м-р Даријан Сотировски присуствуваа на интрoнизацијата на монс. Вукшиќ во Сараево. На 12 март 2022

Вести Македонија

Бискупот Стојанов го посети Католичкиот богословски факултет во Сараево

Скопскиот бискуп и Струмичко-скопски епарх монс. д -р Киро Стојанов на 14 октомври 2021 година, за време на престојот во Босна и Херцеговина, го посети Католичкиот богословски факултет во Сараево

Вести Македонија

Бискупот Стојанов во посета на кардинал Пуљиќ

Во надбискупската резиденеција во Сараево во четврток 14 октомври 2021 година, Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. Киро Стојанов беше примен од врхбосанскиот митрополит и кардинал Винко Пуљиќ.

Вести Свет

Надбискупскиот ординаријат Врхбосна повикува на молитва за здравјето на кардинал Пуљиќ

Врхбосанскиот надбискуп, кардинал Винко Пуљиќ е позитивен на коронавирус, соопшти Надбискупијата Врхбосна во вторникот 1 декември 2020 година.

Вести Македонија

Бискупот Стојанов се сретна со кардинал Пуљиќ

Врхбосанскиот надбискуп кардинал Винко Пуљиќ во недела 18 октомври 2020 година го прими Скопскиот бискуп и Струмичко – скопскиот епарх монс. Киро Стојанов.

Вести Македонија

Бискупот Стојанов врачи благодарница на Католичкиот богословски факултет за поддршката во организацијата на Папското доаѓање

Во понеделник 4 ноември 2019 година, Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. д-р Киро Стојанов кој се наоѓа на редовното 77. заседание на Бискупската конференција на БиХ се

Вести Македонија

Бискупот Стојанов додели Благодарници на богословиите во Сараево за учество во организацијата на Апостолската посета

Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. д-р Киро Стојанов на 4 ноември 2019 година во Сараево се сретна со ректорот на Врхбосанската теолошка семинарија о. д-р Зденко Спајиќ

Вести Македонија

Бискупот Стојанов ќе присуствува на редовното заседание на Бискупската конференција на Босна и Херцеговина

Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх, монс д-р Киро Стојанов во недела 3 ноември 2019 година во попладневните часови се сретна со врхбосанскиот надбискуп и митрополит, кардинал Винко Пуљиќ,

Вести Македонија

Студиски ден: „Католичката црква во Македонија низ својата историја“

Во организација на Католичката црква во Република Македонија во соработка со Католичкиот богословски факултет од Сараево во сабота 10 ноември 2018 година со почеток во 9,00 часот