Tag "Раѓање на свети Иван Крстител"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Прославен патрониот празник на парохијата „Раѓање на Свети Иван Крстител“ во Струмица

Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх Н.В.П. монс. Киро Стојанов, на празникот Раѓање на Свети Иван Крстител, 7 јули 2022 година, служеше света архиерејска Литургија во истоимената парохија во

Вести Македонија

На празникот Иванден епископот Стојанов ќе служи во Струмица

По повод патрониот празник на парохијата во четврток 7 јули 2022 година со почеток во 18.00 часот Н.В.П. монс д-р Киро Стојанов ќе служи света архиерејска Литургија во парохиската црква

Вести Македонија

Деканска посета во Радово

Со света Литургија и посета на парохијата „Свети пророк Илија“ во Радово на празникот Благовештение, 7 април 2022 година завршија деканските посети во Струмичко – скопската епархија. На светата Литургија

Вести Македонија

Подарок за епископот Стојанов од Црковниот одбор и парохиската заедница „Раѓање на свети Иван Крстител“ – Струмица

На крајот од Светата архиерејска Литурија на празникот Богојавление, 19 јанаури 2022 година, која епископот Стојанов ја служеше во парохиската црква „Раѓање на свети Иван Крстител“ во Струмица

Вести Македонија

Епископот Стојанов на Богојавление служеше во Струмица

На празникот Богојоваление – Водици, 19 јануари 2022 година Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. Киро Стојанов служеше света архиерејска Литургија во парохиската црква „Раѓање на свети Иван

Вести Македонија

Во Струмица се одржа Holywin – светоста победува

Во недела 31 октомври 2021 година во организација на младите од парохијата „Раѓање на свети Иван Крстител“ – Струмица се одржа молитвена средба насловена Holywin – светоста победува. На средбата

Вести Македонија

Најава: Во Струмица ќе се одржи Holywin – светоста победува

Во недела 31 октомври 2021 година со почеток во 17.00 часот младите од парохијата „Раѓање на Свети Иван Крстител“ – Струмица организира молитвено заедништво насловено: Holywin – светоста победува!

Вести Македонија

Молитвена иницијатива „Милион деца молат Бројаница“

Македонија се приклучува на меѓународната молитвена иницијатива „Милион деца молат за мир“.

Вести Македонија

Прва Причест во парохијата „Раѓање на свети Иван Крстител“ во Струмица

Во недела 11 јули 2021 година во парохијата „Раѓање на свети Иван Крстител“ во Струмица се служеше света Литургија на која две деца примија Прва Света Причест.  За овој свечен

Вести Македонија

Струмица: Завршен Молебен во чест на Пресвета Богородица

На 31 мај 2021 година пред статуата на Богородица во дворот на парохиската црква ,,Раѓање на Свети Иван Крстител“ – Струмица се служеше молебен во чест на Пресвета Богородица, со