Tag "политика"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Потребна е „добра политика“, бидејќи војната е неуспех на политиката

Примајќи ги во аудиенција младите кои се вклучени во процесот на општествена-политичка формација, како дел од проектот Поликоро на Италијанската бискупска конференција, Папата истакна дека политиката денес не ужива добар

Ватикан Вести

Папата: Политиката е средба, размислување и делување

Папата ја прими во аудиенција заедницата Чемин Нојф и ги охрабри да продолжат со својата посветеност да поттикнуваат средби и да работат за доброто на човештвото.

Ватикан Вести

Во Латинска Америка е потребно ново присуство на католиците во политиката

Единствено разбирајќи ја политиката во светло на Евангелието луѓето можат да станат протагонисти на својата историја, а т.н. владеачки класи да престанат да веруваат дека за сè можат да одлучуваат.

Ватикан Вести

Папата Фрањо напиша предговор на книгата „Да се ослободи слободата“

Папата Фрањо го напиша предговорот во втората книга избрани текстови на Јозеф Рацингер, почесниот папа Бенедикт XVI на тема вера и политика.

Ватикан

Апел на Светиот Престол до ОН за правата на возрасните

„Во време, во кое повозрасните луѓе ‘се напуштени’ од општеството, повеќе од важно е нашите напори да се насочени кон промовирање на политиката и образовниот систем,

Свет

Монс. Томази: Коректен прием на мигрантите во Европа

Европа мора да ги отвори вратите за мигрантите преку политика, која нема да биде под влијание на „ирационални популистички тензии”. Ова го изјави монс. Силвано Томази