Tag "падре Пио"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Падре Пио – Скромниот мистик од Пиетрелчина

Во Пиетрелчина, мал италијански град на 25 Мај 1887 година е роден човекот чиј празник Црквата денес со голема радост го слави. Семејството во кое Падре Пио пораснал било религиозно, уште

Вера Сведоштва

Како Падре Пио гледал на шпанскот грип во 1918

Многу светци се соочувале со пандемии во текот на целиот свој живот. Што можеме да научиме од нив?

Вера Сведоштва

Што им советуваше Падре Пио на исплашените верници за време на пандемијата?

Италија беше опустошена од шпанскиот грип во 1918 година, па исплашените граѓани се обратија до Падре Пио за совет.

Ватикан Вести

Папата: Кој ја сака Црквата не ја обвинува

Пред Генералната аудиенција на 20 февруари 2019 година, во базиликата Свети Петар, папата Фрањо се сретна со верници од италијанските надбискупија Беневенто.

Вера Сведоштва

Лекарите како дете го прогласиле за клинички мртов, а денес сведочи

„Во кома го видов Падре Пио како стои од мојта десна страна, а од левата страна имаше три ангели. Еден со златни крилја и во бела туника, а двата имаа

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Падре Пио ја љубеше Црквата

Папата Фрањо во сабота 17 март 2018 година крена по стапките на Падре Пио, посетувајќи го најпрво Пиетрелчина, родниот град на тој италијански светец.

Ватикан Вести

Папата го посети онколошкото одделение во Сан Џовани Ротондо

Eден од највпечатливите моменти од посетата на папата Фрањо во Сан Џовани Ротондо беше посетата на малите пациенти во онколошкото одделение во болницата, која свети падре Пио ја нарече Casa

Ватикан Вести

Папата ќе го посети Пиетрелчина и Сан Џовани Ротондо

Папата Фрањо на 17 март 2018 годинина пасторално ќе го посети Пиетрелчина и Сан Џовано Ротондо, по повод 100 години од појавувањето на стигмите на телото на свети Пио од

Вера Сведоштва

Свети Падре Пио – светец кој ни укажува дека треба да молиме

Падре Пио, понизен сведок Христов кој живееше во послушност,

Вера Сведоштва

Сокриената и најболна рана на свети падре Пио

Падре Пио не зборувал за своите рани на никого освен на идниот папа Иван Павле II. Ако е така дека вакво нешто му открил само на Папата мора да постои