Tag "облека"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Парохијата од Богданци донира користена облека за ЈУ Специјален завод – Демир Капија

Парохијата „Свети Кирил и Методиј“ од Богданци на 23 мај 2022 година ги предаде собраните алишта на ЈУ Специјалниот завод – Демир Капија.

Вера Колумни

Зошто свештениците носат црна облека?

Облеката на свештениците се разликува од останатите припадници на општеството.

Вера Духовност

Во Великиот пост и облеката зборува за Господ

Јас сум облека, убава, во едно парче исткаена, во еден мал дел од Јосифовата куќа, исткаена од нежните раце

Вести Македонија

Волонтерска акција на парохиите од Богданци и Гевгелија

Во среда 8 март 2017 година волонтерите од парохијата „Свети Кирил и Методиј“ – Богданци и „Свети Петар

Колумни Размислување Свет

Каква порака испараќа твојата облека?

Многу жени велат: „Јас носам она што го сакам, а ако мажот има проблем со тоа, тогаш тоа е само негов проблем“.