Tag "Нова Маала"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Прва Света Причест во парохијата „Успение на Пресвета Богородица’’ во Нова Маала

Во недела на Духовден. 12 јуни 2022 година, во парохиската црква во Нова Маала четири деца за прв пат го примија Исуса во нивните животи. За подготовка на децата се

Вести Македонија

Епископот Стојанов во Нова Маала: Рождеството Христово го предизвика Ирод и ги повика мудреците

На првиот ден од празникот Рождество Христово – Божиќ, 7 јануари 2022 година, Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх, монс. Киро Стојанов служеше света архиерејска Литургија во парохиската црква

Вести Македонија

Духовна обнова за свештениците од Струмичко – скопската епархија

Во просториите на парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала во четврток 30 декември 2021 година се одржа духовна обнова за свештениците од Струмичко – скопската епархија, на која

Вести Македонија

Радио Марија започнува преноси на свети Литургии од Нова Маала

Радио Марија во соработка со парохија „Успение на Пресвета Богородица“ Нова Маала од 30 ноември па сѐ до крајот на месец декември 2021 година ќе врши директни преноси од светите

Вести Македонија

Во октомври секој ден во Нова Маала се молеше света Бројница

Во месец октомври, кој посветен на Светата Бројаница, во парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала целиот месец  секојдневно се молеше Света Бројаница, која започнуваше во 17.00 часот, а

Вести Македонија

Прославен патрониот празник во Нова Маала

Во сабота на 28 август 2021 година по повод  празникот Успение на Пресвета Богородица, во истоимената парохиска црква во Нова Маала, беа служени 2 свети Литургии: во 7.30 и во

Вести Македонија

Прославен патрониот празник во Нова Маала

Во предвечерието на празникот Успение на Пресвета Богородица, 27 август 2020 година во истоимената парохиска црква во Нова Маала, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко – скопски

Вести Македонија

Духовна обнова за верниците во Нова Маала

Од 2 до 4 март 2020 година со почеток во 17.00 часот во црква „Успение на Пресвета Богородица“– Нова Маала ќе се одржи духовна обнова.

Вести Македонија

Во Нова Маала започнаа благодарствените свети Литургии

На 3 декември 2019 во парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ – Нова Маала започнаа благодарствените свети Литургии, кои ги служи парохот о. Спасо Ристов за наканите на присутните верници.

Вести Македонија

За Голема Богородица епископот Стојанов служеше во Катедралата во Струмица

За празникот „Успение на Пресвета Богородица“ епископот Стојанов служеше во Струмица и Нова Маала