Tag "Нова година"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Предлози за Новата година

Седум одлични предлози кои ќе ги замените со вообичаените новогодишни празноверија

Вера Духовност

Дали навистина ни треба уште една Нова година?

Малкумина ќе ја паметат 2020 година по убави спомени, малкумина ќе се соочат во 2021 година без некоја вознемиреност. И двете позиции се разбирливи, можеби дури и неизбежни.

Ватикан Вести

Папата: Да го отвориме срцето за Исусовата добрина

По повод првиот Ангел Господов во 2020 година, на празникот Света Марија Богородица, Папата Фрањо ги повика сите да го прифатат Детето и благословот кој Бог им го нуди на

Вести Колумни Македонија

Година на милости

Крајот на годината е пригоден момент да се направи осврт на случувањата кои заминаа во својата историја, но кои истовремено се плод на минатото и надеж за иднината.

Духовност Семејство

Дали Бог е задоволен како ја поминав оваа година

Црквата нѐ потсетува дека сме само ходочасници. Таа само е „присутна во светот, а сепак – патничка“. Оди во пресрет на својот Господ патувајќи „помеѓу прогоноството и Божјата утеха“.

Вера Духовност Колумни

Започни одново

Четирите најчести желби кои сме си ги посакале за божиќните и новогодишните празници беа

Ватикан Вести

Не само Богородица, туку и најблиска соработничка

Папата во пладневниот наговор на 1 јануари 2017 година од прозорецот на Апостолската палата

Вести Македонија

(Видео) Дочек на Нова Година во Радово

Постојат најразлични начини да се дочека Новата Година. Парохијата „Свети пророк Илија“ – Радово веќе со

Вера Духовност

Да го искористиме паметно последниот ден од годината: Моли за прошка и прости!

Некоја посебна мистерија носи последниот ден од граѓанската година… Ние тоа го нарекуваме

Вера Духовност

Последната и најдобрата новогодишна одлука

Новогодишната одлука која ви ја предлагаме е да живеете чудесен живот така што секој ден ќе се