Tag "милосрдие"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Денешните маченици се сведоци на простувањето и помирувањето

Љубов, навестување и простување – ова е заветот што ни го остави свети Стефан, првомаченикот на Црквата. Ова го рече папата Фрањо во своето пладневно обраќање на денешниот празник на

Ватикан Вести

Папата ја предводеше светата Литургија во римското светилиште на Божјото милосрдие

На втората воскресна недела, недела на Божјото милосрдие, 11 април 2021 година, папата Фрањо славеше света Литургија во римското светилиште на Божјото милосрдие во црквата Свети Дух во Сасија. Во

Вера Семејство

Телесни и духовни дела на милосрдие на мама и тато!

Годината на милосрдие е завршена, но тоа не значи дека треба да ги заборавиме делата на милосрдие. Всушност, Папата ја истакна потребата да се продолжи да се живее милосрдието што

Ватикан Вести

Ангел Господов: Божјата големина лекува од дрога и празноверие

Можеме да бидеме сигурно во Божјата љубов и покрај своите гревови и слабости – истакна папата Фрањо за време на молитвата Ангел Господов во недела 11 март 2018 година,

Ватикан Вести

Милосрдието треба да биде вкоренето во срцата на луѓето

Сите се повикани да станат сведоци на Божјото милосрдие – рече папата Фрањо, примајќи ги на 10 март 2018 година членовите на здружението „Извор на милосрдието“,

Ватикан Вести

Духовни вежби: Да се верувам во Бог значи да се верува во милосрдието

Една од големите опасности на нашиот внатрешен пат е погледот кој е концентриран само на себе, кога ние стануваме почеток и крај на сите работи

Вера Сведоштва

Свети евангелист и апостол Матеј

Во Евангелието, самиот Матеј раскажува за својот повик од страна на Исус.

Ватикан Вести

Ангел Господов: Божјото милосрдие нема мера

Божјото милосрдие нема мера – истакна папата Фрањо за време на молитвата Ангел Господов на плоштадот Свети Петар во недела 17 септември 2017 година.