Tag "крст"

Врати се на почетна
Ватикан

Папата на Ламедуса го поклoни Крстот добиен од Кастро

Папата Фрањо на парохиската црква во Лампедуса и го подари крстот кој Раул Кастро нему му го даде, за време на неодамнешното патување во Куба.

Македонија

Мисиска недела во Петралинци

Младите од католичката парохија Свети Кирил и Методиј од Петралинци со крст направен од свеќи во дворот на црквата, под кој пишуваше Мисиска недела и со молитва за мисионерите ја

духовнитекстови Размислување Свет

Секој ден земај го својот крст

Душата на човекот денес е постојано прогонувана и во брзање, исцрпена од бучавата, неспособна да размислува, закопана со материјалните работи, одвоена од молитвите и Бог;

духовнитекстови Размислување Свет

Христовата мака – доволна причина и водич во животот

Исус ги искусил сите видови на телесно и морално страдање: Трпел од пагани и од Евреите, од мажи и од жени, како слугинката која го обвинила свети Петар.

духовнитекстови Размислување Свет

Велики Петок: Крикот на Божјата љубов од крстот

На овој ден, како што го нарекуваме Велики Петок, конечно се открила, во својата морничава темнина, реалноста која секогаш вреди и постојано се поднесува: