Tag "Крстен пат"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Молитва на Папата во Колосеумот: Разоружајте ја раката крената против братот

Повеќе десетици илјади луѓе заедно со Папата ја молеа побожноста Крстен пат, кој по двегодишна пауза поради пандемијата Ковид-19 повторно се одржа во Римскиот Колосеум. На четиринаесетте постојки имаше сведоштва

Ватикан Вести

Крстен пат во Колосеумот: Семејства сведочат за болката на загубата и ужасите на војната

Објавени се размислувањата за Крстниот пат што ќе се одржи на Велики Петок во Римскиот Колосеум. Петнаесет семејства ги понудија своите перспективи за неволјите во животот и ужасите на војната.

Ватикан Вести

Размислувањата и молитвите за Крстниот пат на Велики Петок ги подготвуваат семејства

Папата Фрањо им ги довери на семејствата од католичките заедници и разни здруженија подготовката на текстови со размислувања и молитви за Крстниот пат што ќе се одржи во Римскиот Колосеум

Вести Македонија

Крстен пат на Водно

Во сабота 9 април 2022 година традиционално во пресрет на Цветници, според грегоријанскиот календар, се молеше Крстен пат од Средно Водно до Јубилејниот крст на врвот на Водно.

Ватикан Вести

Крстен пат во Ватикан: Детски поглед на страдањата на светот

На Велики Петок, 2 април 2020 година на плоштадот Свети Петар во Ватикан папата Фрањо ја предводеше побожноста Крстен Пат.

Ватикан Вести

На Крстниот Пат на Велики Петок со Папата ќе молат деца

За време на побожноста Крстен Пат на Велики Петок папата Фрањо на плоштадот Свети Петар ќе го придружуваат дваесет деца. Размислувањата за 14 постојки ги подготвија децата од веронаука од

Ватикан Вести

Медитациите за Крстниот пат со Папата оваа година ги подготвија деца

Извидници од местото Фолињо во Умбрија и првопричесниците и миропомазаници од Римската парохија Свети угандански маченици ги напишаа медитациите за 14 постојки на Крстниот пат со папата Фрањо.

Ватикан Вести

Папата молеше Крстен пат на плоштадот Свети Петар

Древниот обичај на побожноста Крстен пат, кој на Велики Петок традиционално се одржуваше кај познатиот римски Колосеум со присуство на голем број верници и поклоници, оваа година беше на празниот

Ватикан Вести

Размислувањата за Крстниот пат во Колосеумот посветени на жените сведени на ропство

На 17 април 2019 година во Канцеларијата за печат на Светиот Престол сестра Евгенија Бонети која ги подготви размислувањата за Крстниот пат кој ќе се одржи во римскиот Колосеум на

Вести Македонија

Бискупот Стојанов со младите молеше Крстен пат на Водно

На 13 април 2019 година во Скопје, по 5. пат се одржа Крстен пат на планината Водно, кој го организираат младите од скопската парохија.