Tag "Краков"

Врати се на почетна
Ватикан

Папата ќе ја посети Полска во јули за Светскиот ден на млади

Папа Фрањо, прифаќајќи го повикот на полските епископи и власти, ќе ја посети Полска од 27 до 31 јули оваа година, по повод 31. Светски ден на млади кој ќе

Свет

Млади од Газа на Светскиот ден на млади во Краков

Меѓу учесниците на следниот Светски ден на млади, кој ќе се одржи од 25 до 31 јули во Краков, ќе бидат присутни и млади од Газа. Тоа го потврди за

Македонија

Анимација за Светскиот ден на млади во Краков 2016

Во среда 2 декември 2015 година во парохиската сала во Радово се одржа анимација за Светскиот ден на млади, кој ќе се одржи во јули 2016 година во Краков, Полска.

Свет

Кардинал Станислав Џивиш: „Ќе има место за секој во Краков!“

Кардинал Џивиш ја нагласи посебно важноста за духовната подготовка на поклониците за престојната средба на млади и ги повика сите млади од светот, кои сакаат да присуствуваат

Ватикан

Простувањето е Божја радост

Простувањето е Божја радост, милосрдието не е сентиментализам, ниту слабост во смисла немоќ – пишува Светиот Отец во пораката до младите кои се подготвуваат за следниот 31, Светски ден на

Свет

Светскиот ден на младите во Краков ќе биде светски јубилеј

Светскиот ден на младите во Краков ќе биде јубилеј од светско ниво, напиша кардиналот Рилко, претседател на Папскиот совет за лаици, во пораката упатена на година

Ватикан

Папата прв се пријави за Светскиот ден на млади во Краков

На молитвата Ангел Господов папата Фрањо со симболичен гест, кликнувајќи на таблет кои му го донесоа двајца млади се пријави на Светискиот ден на млади во Краков и ги повика

Ватикан

Папата прогласи Јубилеј на милосрдието

Предводејќи ја првата Вечерна Недела на Божјото милосрдие, папата Фрањо на 11 април објави була насловена како„Misericordiae vultus“ со која прогласи Јубилеј на милосрдието.