Tag "Ерусалим"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Писмо на Папата до големиот имам на унивезитетот Ал-Азхар

По повод меѓународната конференција за поддршка на Ерусалим, одржана на 17 и 18 јануари 2018 година на унивезитетот „Ал-Азхар“ во Каиро, папата Фрањо испрати писмо до големиот имам на тој

Ватикан Вести

Порака на Папата по повод 800 години Кустодија во Светата Земја

Папата Фрањо испрати порака до учесниците на меѓународната конференција која овие денови се одржува во Рим и Асизи по повод 800 годишнина од постоењето на Кустодијата во Светата Земја.

Ватикан Вести

Светиот Престол: Да се почитува историското status quo на Ерусалим

Генералното собрание на Обединетите нации на 21 декември 2017 година одржа вонредна

Вести Свет

Христијанските водачи од Ерусалим повикуваат на status quo

Го потврдуваме својот јасен став со повикот да се одржи status quo во Светиот

Ватикан Вести

Папата: Спречете нова спирала на насилство во Светата Земја

Светиот Престол со големо внимание го следи развојот на ситуацијата на Блискиот Исток, имајќи го

Ватикан Вести

Папата: Ерусалим е свет град за евреите, христијаните и муслиманите

Папата Фрањо за време на Генералната аудиенција на 6 декември 2017 година, повика да се почитува статус кво во Ерусалим во согласност со соодветните резолуции ООН.

Ватикан Вести

Папата до патријархот Теофил III: Да работиме за единство

Сега да работиме, според желбата на Господ, да изградиме иднина полна со помирување и братско

Ватикан Вести

Папата: Побарајте од Бог храброст и следете го Исус

Папата Фрањо за време на светата Литургија во домот Света Марта на 3 октомври 2017 година,

Вести Свет

Апелот на Папата за мир и дијалог во Ерусалим треба да го слушнат и политичарите

После повикот на Папата поради големите тензии во Еруслаим, се надеваме дека и политичките лидери

Ватикан Вести

Порака на Папата до учесниците на Конгресот Scholas Occurrentes

На 5 јули 2017 година, во попладневните часови Светиот Отец до учесниците на Конгресот Scholas Occurrentes, на тема „Помеѓу универзитетите и училиштата, градејќи мир преку културата на средба,“ кој започна