Tag "Добриот Пастир"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Мора да го разликуваме Божјиот глас од гласот на непријателот

Денес ја славиме Четвртата воскресна недела која е посветена на Исус Добриот Пастир – истакна папата Фрањо пред молитвата Царице небесна во библиотеката на Ватиканската палата.

Ватикан Вести

Папата се молеше за свештениците и лекарите кои го даваат својот живот за верниците

Во недела 3 мај 2020 година, во неделата на Добриот Пастир, на светата Литургија во домот „Света Марта“ папата Фрањо се молеше за свештениците и лекарите кои својот живот го

Ватикан Вести

Царице Небесна: Исус нè прифаќа такви каки што сме

Литургијата од денешната Четврта воскресна недела ни помага да го откриеме својот идентитет на ученици на Воскреснатиот Господ – рече папата Фрањо пред молитвата Царице небесна на плоштадот Свети Петар,

Ватикан Вести

Папата до новите свештеници: Бидете милосрдни

Папата Фрањо на 4. Пасхална недела, позната и под името Недела на Добриот Пастир, 22 април 2018 година, во базиликата Свети Петар

Ватикан Вести Проповеди

Папата: Добриот пастир Го следи Исус и никогаш не е огорчен

Добриот пастир кој Го следи Исуса, а не парите и партиите и кога сите би го напуштиле на негова страна секогаш ќе го има Господ;

Ватикан

Папата: Како добри пастири чувајте го своето стадо

Барај, вклучувај, радувај се, за тие глаголи кои ја изразуваат суштината на свештеничкото послание зборуваше Светиот Отец во проповедта на светата Литургија на 3 јуни 2016 година на плоштадот Свети

Ватикан

Папата: Единствено преку Исус влегуваме во вечниот живот

Нема да го згрешиме патот ако го слушаме Исусовиот глас – истакна Папата во проповедта на светата Литургија на 18 април. Светиот Отец рече дека Исус Добриот Пастир

Ватикан

Папа Фрањо ракоположи 11 нови свештеници: „Бидете милосрдни“

Соучесници во Христовата мисија, вршители на Божјите дела, избрани за да бидат слуги на единството по примерот на Христос, Добриот Пастир.

Ватикан

Светиот Отец: Добриот Пастир треба да го наследуваме

Дарувајќи ни го Исус како пастир Кој за нас го полага својот живот, Отецот ни го дарувал сето она најголемо и најскапоцено што можел да ни го даде! – е